» » Forex Formasyonlar- Mum Formasyonları

     1.AKȘAM YILDIZI AYI FORMASYONU
     Bu formasyon, önemli bir trend dönüș formasyonudur.Ancak yatay piyasa koșullarından ziyade yükselen trendlerin tepelerinde oluștuğunda, güvenilirliği daha da artmaktadır.Büyük yükselișler sonrası,yatırımcı kitlesi çoğu zaman yükselișin daha da hızlanmasını bekler.Ancak,kimi zaman ikinci gün yükselișin sınırlı olması,yükselișin devam etmeyeceğine yönelik beklentilere neden olabilir.Bu durumda üçüncü gün sert bir düzeltme meydana gelebilir.Bu formasyonu, tepe formasyonları ile birlikte değerlendirmek daha isabetli sonuçlar verebilmektedir. 


      2.DOJİ AKȘAM YILDIZI AYI FORMASYONU
      Akșam yıldızı formasyonunda,ikinci günde yükselișin zayıflaması nedeniyle üçüncü günde
sert satıșlar meydana gelmekteydi.Bu formasyonda ise ikinci günde yükselișten ziyade yatay bir seyrin olușması sonucu,yükselișin devam etmeyeceğine yönelik daha da kuvvetli bir beklentiye neden olabilir.Bu durumda,üçüncü gün ciddi bir düșüș meydana gelebilmektedir.

       3.YUKARI KOPAN İKİ KARGA AYI FORMASYONU
     Yukarı kopan iki karga ayı formasyonu, önemli bir trend dönüș sinyali vermektedir.İlk gün yükseliș yașanmaktadır,bu nedenle uzun beyaz mum görülür.İkinci gün ise,piyasa açılıșı bir önceki güne göre daha yukarıdadır.Ancak düșüșün bașlaması ve kapanıș fiyatının açılıș seviyesinin altında olması sonucu,yükselen trend zayıflama sinyali vermektedir.Bu nedenle siyah((dolu) mum olușur. Üçüncü günde ise açılıș fiyatı,ikinci gündeki açılıș fiyatının üzerindedir.Ancak satıș baskısının devam etmesi sonucu daha da uzun bir siyah(dolu) mum olușabilir.Bu formasyon volatilitenin (dalgalanmanın) yüksek olduğu günlerde daha sık görülür.Tepe formasyonları ile teyit edilmesi çoğu zaman daha isabetli sonuçlar verebilmektedir.

About ibrahim kayadibi

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply