» » Forex Ekonomi Haberleri- Yüzde 4 büyümeye yaklaşıyoruz

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, bugün açıklanan sanayi verilerinin güzel ve olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.











Bahçıvan, yaptığı yazılı açıklamada, Ağustos ayında sanayi üretimi verileri açıklandığında, olumsuz beyanlara karşı alt kırılımlara bakılması gerektiğini söylediklerini hatırlattı.
Bu kırılımlarda gelecek aylara ilişkin iyimser konuşmamızı gerektirecek bilgiler olduğunu vurguladıklarını ifade eden Bahçıvan, "Bugün açıklanan ve toplam sanayi üretiminde yüzde 5.8’lik artışı ifade eden eylül ayı verilerini, bizim bu bakış açımızı doğrulayan güzel ve olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz" dedi.
Eylül ayında sanayi üretim endeksindeki artışın önemli birkaç şey söylediğini kaydeden Bahçıvan, şöyle devam etti:
"Birincisi, Türkiye ekonomisinin, bu yıl hedeflenen yüzde 4’e yakın büyümeye yaklaşmış olduğudur. İkincisi ve belki de daha da önemlisi ise şudur; Türk sanayicisi, dünyadaki ve yakın çevremizdeki ekonomilerde henüz bir toparlanma olmamasına karşın, elindeki tüm imkanları en optimum ve enerjik şekilde kullanarak, bu büyüme hedefi için Türkiye’ye gerçek bir katkı sunmaktadır."
Özellikle yıllık bazdaki sermaye malı üretimine dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Bahçıvan, "Bu endeks yıllık bazda yüzde 15’in üzerinde artmıştır. Burada aylık bazdaki artış da en yüksek seviye olan yüzde 9’a yakındır. Yine taşıt araçlarında yılın ilk dokuz ayındaki yüzde 9’luk artışın da altı çizilmelidir. Bu ve açıklanan son verilerin tamamı incelendiğinde, artış ivmesinin, yılın son çeyreğinde de aynı paralelde devam edeceğini söyleyebiliriz.” dedi.

About ibrahim kayadibi

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply