» » » Forex Okulu- MetaTrader 4 Kullanımı

 

Metatrader 4 Kullanımı


Takip Eden Zarar Durdurucu (Trailing Stop) Kullanımı
Takip eden zarar durdurucu(trailing stop), Metatrader 4 platformunun bir özelliği olup açık işlemler için zarar-durdur(stop-loss) seviyesinin program tarafından otomatik olarak değiştirilmesini sağlamaktadır. Takip eden zarar durdurucu sadece karda olan işlemlerde çalışır. Son fiyat, işlemin yönünde açılış fiyatından belirlenmiş seviye kadar yukarı çıktığında / aşağı indiğinde çalışmaya başlar. Takip eden zarar durdurucunun devreye girmesi ve devrede kalması için platformunuz ve bilgisayarınız açık kalması ve platformun sunucu ile bağlantısının devam  etmesi gerekir. İnternet bağlantınızda bir kesinti olması durumunda zarar-kes seviyeniz değişmeyecektir. İnternet bağlantınız tekrar geldiğinde o anki fiyata göre takip eden zarar durdurucu çalışmaya devam edecektir. Ancak arada oluşan fiyat hareketleri dikkate alınmayacaktır.
Metatrader’da Bir Paritedeki Alış ve Satış Pozisyonunu (hedge) Aynı Anda Kapatmak
Hedge (ters) işlemleriniz mevcutsa, yani herhangi bir paritede hem ‘Alış’ hem ‘Satış’ pozisyonunuz aktifse, bu pozisyonlarınızı aynı anda kapatmak için şu adımları izleyin:
1. Metatrader Terminal bölümünde, kapatacağınız ilk pozisyonun üzerine çift tıklayın.2. ‘Tür’ Bölümünden ‘Kapat’ı seçin.3. Kapatmak istediğiniz ilk pozisyona karşılık gelebilecek hedge işlemleri listelenecektir. Kapatılmasını istediğiniz ters işlemi seçin.4. Close # Butonu sarı renkte aktif hale gelecektir. Buraya tıklayarak 2 pozisyonu aynı anda kapatın.
Burada dikkat edilecek husus; toplamda kapatılacak Alış ve Satış işlem hacimlerinin birbirlerine eşit olacağıdır. Mesela EURUSD paritesinde 0.20 lot Alış pozisyonunuza karşılık 0.30 lot Satış işlemini kapatmak isterseniz bu prosedür sonunda geriye kalan 0.10 lot EURUSD Satış pozisyonunuz aktif olarak devam edecektir.
Metatrader’da Bir Paritedeki Tüm Hedge İşlemlerini Aynı Anda Kapatmak
Hedge (ters) işlemleriniz mevcutsa, yani herhangi bir paritede hem ‘Alış’ hem ‘Satış’ yönünde çok sayıda pozisyonlarınız aktifse, bu pozisyonlarınızın tümünü aynı anda kapatmak için şu adımları izleyin:
1. Metatrader Terminal bölümünde, kapatacağınız ilk pozisyonun üzerine çift tıklayın.2. ‘Tür’ Bölümünden ‘Hepsini Kapat’ı seçin.3. Hedge (ters) işlemleriniz listelenecektir. Sarı renkteki ‘Multiple Close’ butonuna tıklayın.
Burada dikkat edilecek husus, toplamda kapatılacak Alış ve Satış işlem hacimlerinin birbirlerine eşit olacağıdır. Mesela EURUSD paritesinde toplamda 0.75 lot ‘Alış’ ve 0.40 lot ‘Satış’ a tekabül eden pozisyonlarınızı aynı anda kapattığınızda geriye kalan 0.35 lot EURUSD Alış pozisyonunuz aktif olarak devam edecektir.

About ibrahim kayadibi

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply